Back to top

Reus rebutja l'assassinat del Samuel

Més de 100 persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça del Mercadal per rebutjar el crim homòfob que va tenir lloc a La Corunya la matinada de dissabte.

L'evidència s'ha posat de manifest i les autoritats gallegues ja admeten obertament que l'assassinat del Samuel, un jove de 24 anys aquest dissabte a la matinada, ha estat un assassinat homòfob. Reus, de la mateixa manera que desenes de ciutats d'arreu de l'Estat Espanyol, s'ha sumat aquest dilluns a la tarda a la denúncia d'aquest fet. 

El que les autoritats policials van començar a titllar de baralla provocada per una discussió per un telèfon mòbil, els testimonis oculars dels fets han situat a l'esfera del crim homòfob. "No és la primera agressió d'aquest tipus en els darrers dies", diu Berta Mascaró, presidenta d'H2O a Reus, que ha organitzat la manifestació. Assegura que han comptabilitzat fins a 15 agressions físiques, a les quals cal sumar-hi l'assassinat del Samuel. 

Manifestació mercadal reus lgtbi samuel

Camí per recórrer

Mascaró també assegura que encara cal molta conscienciació social al voltant dels LGTBI+. De fet, les dades apunten a un increment important del discurs homòfob, alimentat per l'extrema dreta, i que cada cop és més present arreu. "Cal més educació", rebla.  

Paraules clau:

Notícies relacionades