Back to top

Reus reclama més control en la qualitat de l'aire

L'Ajuntament de Reus ha signat un informe per tal que l'estació de qualitat de l'aire de Reus incorpori més mòduls i detecti un nombre més elevat de partícules.
smoke

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, explica que la ciutat necessita saber quina és la qualitat de l'aire després de l'accident químic que va tenir lloc el passat 14 de gener. Per això, el departament de Medi Ambient ha signat un informe per tal que l'estació de qualitat de l'aire de Reus incorpori més mòduls per detectar un nombre més elevat de partícules que actualment no estan contemplades. De fet, es busca fer una anàlisi més enllà del monòxid de carboni i els seus derivats i analitzar, per exemple, les partícules de clor.

Accions sostenibles durant el 2020

Després de comprometre's institucionalment amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, el consistori reusenc s'ha posat en marxa per promoure accions que individualment o col·lectivament avancen cap a una societat més sostenible.

'Calendari 2020, 365 dies pel Medi Ambient'

El primer pas ha estat l'edició del calendari 2020 que reflecteix els dies mundials de caràcter ambiental. De moment, ja s'han donat un miler de calendaris al Parc de Nadal i se'n repartiran dos mil exemplars més a partir de la setmana que ve.

calendari

A banda de les formacions que ja s'estan impartint en centres educatius, la intenció és omplir el 2020 d'accions com la Setmana de l'Energia al juny, la de la Mobilitat Sostenible al setembre i la de la Prevenció de Residus al novembre. Reus també celebrarà la cinquena edició de la Fira Velèctric al mes d'abril.

Calendari 2020

Agenda 2030

La planificació té el seu origen en la sessió del ple de l'Ajuntament del 29 de novembre del 2019 quan es va aprovar per unanimitat assumir l'Agenda 2030 per aconseguir una societat més ambientalment sostenible. Un compromís que es veu reflectit en el Pla d'Acció Municipal que recull les línies d'acció següents:

  • Avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient
  • Promoure millors pràctiques ambientals i sostenibles
  • Fomentar el contacte amb el medi natural
  • Millorar la gestió ambiental del soroll
  • Garantir un entorn de qualitat per als animals

Paraules clau:

Notícies relacionades