Back to top

Reus recorda la Kellyn Mariela amb poesia

A l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
25n reus

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD) a Tarragona, Lidia Bargas, les regidores de Participació, Bon Govern i Serveis Generals i Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores i Montserrat Vilella respectivament, i altres regidors i regidores municipals han assistit aquest matí a l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que es commemora a tot el món el 25 de novembre, al Palau Bofarull.

Lectura de poesia

25 n reus

Una emotiva lectura de poesia en memòria de l'alumna de l'IES Salvador Vilaseca Kellyn Mariela, que va morir el 30 de gener d'enguany assassinada per la seva parella, a càrrec de la directora d'aquest centre eductiu, Montserrat Plans, ha centrat l'acte. També s'ha fet una actuació musical i la lectura del manifest institucional, que enguany tracta sobre la violència sexual envers les dones, a càrrec del músic Gerard Marsal.

Prèviament, durant tot el matí i en la mateixa sala, un centenar de professionals que treballen en l'àmbit social i de la violència envers les dones han participat en la Jornada "La violència sexual vers les dones, ara més visible".

L'Ajuntament de Reus, a través de l’àmbit de Violència de la Regidoria de Benestar Social, i de les regidories de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, de la qual depèn el Casal de les Dones, i de Salut i ciutadania, de la qual depèn Joventut, ha programat aquests dies un cicle d'activitats a diversos equipaments municipals, que va començar el 7 de novembre i acaba el 28 de desembre.

Una instal·lació artística, un taller de defensa personal i la projecció de la sèrie «Creedme» són les activitats programades, més enllà del dia 25 de novembre, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer front a la violència masclista.

Paraules clau:

25N

Notícies relacionades