Back to top

Reus recorda l'època daurada sobre patins

La xerrada 'L'hoquei a Reus. De l'època daurada a un futur incert' ha recordat bells i vells moments dels patins a la capital del Baix Camp. També ha analitzat quin camí ha de seguir el Reus Deportiu en moments convulsos com els actuals.
Imatge de la xerrada 'L'hoquei a Reus. De l'època daurada a un futur incert'

Taula rodona de luxe. Els històrics Joan Sabater i Baldomer Olivé han compartit micròfon amb experts contemporanis de l'hoquei sobre patins com són l'exporter roig-i-negre Roger Molina o el periodista del Diari de Tarragona, Marc Libiano. Junts han buscat la fórmula de què l'espectador pugui reviure les nits màgiques que ens va oferir La Bombonera del Carrer Gaudí als anys 70.

Una xerrada organitzada pel Laboratori d'Estudis Socials de Reus, un grup de nova formació que ha permès conduir als espectadors a records com el primer partit d'hoquei l'any 1942 al Club Natació Reus Ploms, les sis Copes d'Europa consecutives, o les CERS del 2003 i 2004. Una excusa també per honorar la figura del que ha estat, per a molts, el millor jugador d'hoquei sobre patins del món: Joan Sabater.

Un futur que és a tocar

Ja és una evidència. La inflació del mercat portuguès ha restat prestigi a l'OK Lliga. La que era la millor competició d'hoquei sobre patins del món s'ha de conformar ara amb jugadors joves i de la casa. Quin camí ha de seguir el club de la ciutat per frenar aquest malson? Els quatre tertulians han coincidit amb què els valors són els únics que poden combatre el mal endèmic de l'època actual.

Paraules clau: