Back to top

Reus recupera el màxim de 107.000 habitants

El padró municipal ha registrat per primera vegada des de fa 8 anys la xifra de 107 mil reusencs. Tot i que són dades provisionals, l'Ajuntament celebra la fita com un bri d'esperança per l'economia i els serveis de Reus

La fotografia del padró de Reus a dia d'avui és de 107.299 habitants. El govern celebra que la ciutat hagi recuperat aquest màxim històric, ja que fa vuit anys que no s'anotava i va caure a un mínim de 103 mil en els anys posteriors a la crisi financera. 

Tot i les dades provisionals que poden canviar fins a finals d'any, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha celebrat aquesta fita: "Aquest creixement té un impacte directe i indirecte en l'economia, el consum, l'educació i els serveis de la ciutat". 

Mariluz Caballero: "Aquest creixement té un impacte directe i indirecte en l'economia, el consum, l'educació i els serveis de la ciutat"

Més altes i menys baixes

L'origen de les altes és majoritàriament nacional, mentre que la població estrangera ha augmentat de manera menys significativa. En el total de la població reusenca, aquella procedent d'altres països suposa el 17%, xifra que s'ha mantingut estable. En definitiva, Caballero celebra "que s'hagi reduït la gent que marxa de Reus" i pel que fa a la natalitat, s'ha mantingut estable tot i un recés de 100 nadons entre el 2018 i el 2019. 

El consistori també ha anunciat que està treballant en una reforma en les vies administratives, amb l'objectiu d'agilitzar el procediment d'empadronament, un dels més demandats en tots els ajuntaments. 

Paraules clau:

Notícies relacionades