Back to top

Reus redueix el seu deute 60 milions d'euros més durant el 2020

És la ciutat de l'Estat que més deute ha reduït durant el 2020, segons dades del Banc d'Espanya. Unes xifres que en bona part es deuen al traspàs de l'Hospital de Sant Joan a mans de la Generalitat.

De 405 milions d'euros de deute municipal a poc més de 122 milions en 10 anys. L'any 2011, l'Ajuntament de Reus era un dels més endeutats de tot l'Estat i el passat 2020 va ser el municipi que més deute va reduir. Aquest dimarts al matí l'executiu de Carles Pellicer ha tornat a fer gala de la seva gestió econòmica, que ha suposat, dades en mà, reduir en més d'un 70% el deute de les arques reusenques durant la darrera dècada.

70% menys de deute en 10 anys

Les principals lloses que arrossegava el consistori anaven vinculades als crèdits demanats per la construcció de la nova Fira al Tecnoparc i el nou Hospital Sant Joan. Precisament, el traspàs de l'equipament hospitalari a la Generalitat, consumat l'any passat, és el que ha suposat una reducció més gran, 54 dels 62,2 milions que ha reduït el consistori. El batlle reusenc ha insistit a més que aquesta reducció, tot i frenar-les en mandats anteriors, no ha suposat aturar les inversions municipals.

deute municipal de reus 2020
La regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, detallant el tancament de comptes de 2020 de l'Ajuntament.

Si ens fixem què suposa aquest deute per cada ciutadà, l'any 2011 cada reusenc devia als bancs 3.600 euros, i ara passa -per poc- dels 1.150 euros. El govern municipal, d'altra banda, també ha assegurat que la pressió fiscal de Reus no està per sobre de ciutats similars i que, tot i la pandèmia, ha mantingut una mitjana de 10 dies per pagar als seus proveïdors, amb l'objectiu que tinguessin liquiditat.

Entrevista a la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero

Paraules clau:

Notícies relacionades