Back to top

Reus referma la seva aposta pel vehicle elèctric

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació torna a organitzar enguany el Velèctric, la fira ja consolidada del vehicle híbrid i elèctric, que aquest 2018 arriba a la seva tercera edició.
Reus referma la seva aposta pel vehicle elèctic

L’Ajuntament i els concessionaris de cotxes tornen a sumar esforços per acostar els vehicles elèctrics a la ciutadania. La mostra es durà a terme a la plaça Llibertat els dies 25 i 26 de maig, en el marc de les accions que l’Ajuntament desenvolupa per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, explica que "Velèctric reunirà la majoria de les marques representades pels concessionaris de la demarcació de Tarragona, així com altres expositors vinculats a la mobilitat sostenible en tots els formats: motocicletes, patinets, bicicletes, vehicles etc…".

Els visitants podran provar diferents modalitats de vehicles elèctrics, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. En aquest sentit, Velèctric comptarà també amb un espai per xerrades dirigides al públic i un espai amb activitats infantils.

La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

El Velèctric estarà obert el divendres, de 17.30 a 21 h, i dissabte de 10.30 a 14 i de 18 a 21 h. La inauguració oficial serà el divendres a les 19 h. 

La passada edició del Velèctric va comptar amb una alta participació d’expositors i va tenir molt bona acollida a la ciutat. Hi van participar 15 concessionaris i fabricants de vehicles elèctrics i híbrids amb més d’una quarantena de marques representades.

 

Aposta municipal pel vehicle elèctric

La fira Velèctric s’emmarca en les actuacions que porta a terme l’Ajuntament per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. Reus disposa actualment de 19 estacions de recàrrega, que permeten recarregar de manera simultània 26 vehicles. Estàn ubicades en 11 punts de la ciutat: als 8 pàrquings municipals i 3 de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instal·lacions de firaReus. Enguany està previst instal·lar 3 nous punts de recàrrega: a la zona de l’estació de trens, al Pavelló Olímpic Municipal i a l’avinguda de Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

Així mateix, l’Ajuntament ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. Enguany també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta. Segons dades municipals, l’any 2017 es van beneficiar d’aquestes bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.