Back to top

Reus registra 300 contagis de COVID en només tres dies

Dilluns es va registrar la dada més alta des del passat mes d'octubre amb 116 positius detectats. El nombre d'ingressats a l'Hospital Sant Joan també ha incrementat

Encara són dades que podrien incrementar-se més, perquè el portal COVID de la Generalitat confirma a quatre dies vista els números, però de moment ja parlem d'un cop important del virus a la ciutat de Reus. En només tres dies, els tres primers dies d'aquesta setmana, s'han registrat, segons el departament de Salut, 300 casos de coronavirus a Reus. 

És la xifra més elevada dels darrers mesos. De fet, només un dia al gener es va superar, amb 117 positius confirmats per proves PCR o tests d'antígens. Ens hem de remuntar al mes d'octubre, quan aquesta xifra era més elevada i sostinguda en el temps, per trobar registres similars. 

Increment d'índex de rebrot i estancament de l'Rt

L'índex de rebrot no para de pujar i el que comença a estancar-se, que no a baixar, és la velocitat de transmissió del virus.  A Reus arribem ja als 1.400 punts d'índex de rebrot però continuem per sobre del 3 a l'Rt, per bé que és cert que hem baixat una dècima respecte a l'inici de la setmana.

Amb tot, els registres estan disparats i el nombre de positius no para de créixer. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 63 abans de Sant Joan, a 440 aquesta setmana. Hi ha pràcticament 400 contagis confirmats des del 28 de juny i fins al 4 de juliol. Això vaticina que, en els pròxims dies, aquestes dades encara s'enfilaran més.

El nombre d'ingressats al Sant Joan també ha incrementat. el 30 de juny hi havia una persona ingressada, i ara ja n'hi ha sis. 

França recomana no viatjar a Catalunya

Paraules clau:

Notícies relacionades