Back to top

Reus rememora els Special Olympics de 1996 amb els seus protagonistes

Per recordar que l'any 96 Reus va acollir els Special Olímpics, els representants dels clubs que van participar en els jocs han portat la flama olímpica des del consistori fins al Teatre Bartrina, on s'ha celebrat un acte commemoratiu

Aquest dimarts la flama dels Special Olympics ha tornat a recórrer els carrers de Reus 26 anys després que la ciutat acollís aquest esdeveniment esportiu. Després del recorregut, el Teatre Bartrina ha celebrat un acte per recordar aquells jocs i homenatjar els seus protagonistes. Durant l'acte s'ha projectat la minisèrie produïda per Canal Reus que explica com es va viure aquella fita a la ciutat i també s'ha fet entrega d'una placa commemorativa als clubs i entitats que hi van participar. 

La ciutat de Reus va acollir l'any 96 els Special Olímpics, uns jocs que van suposar una fita inoblidable pels esportistes amb capacitats diverses de la ciutat. Que Reus acollís aquell esdeveniment va contribuir a donar visibilitat a la realitat de les persones amb necessitats especials i incorporar-les als circuits esportius d’oci i de competició del territori.

Per recordar aquell esdeveniment, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus ha organitzat aquest dimarts un acte on els representants dels clubs de Reus que van participar en els jocs han portat la flama olímpica des del consistori fins al Teatre Bartrina. Un cop allà, s'ha fet la projecció d'una minisèrie audiovisual produïda per Canal Reus que recull els testimonis d'aquell esdeveniment, tot plegat com a homenatge als protagonistes dels Special Olympics del 96 i també als seus impulsors.

La covid-19 va impedir que l'acte es pogués celebrar l'any passat, coincidint amb els 25 anys de l'esdeveniment.

Paraules clau:

Notícies relacionades