Back to top

Reus renovarà la flota d'autobusos amb un cost de 3,4 milions d'euros

L'Ajuntament de Reus renovarà la flota d'autobusos actuals amb la compra de 13 vehicles nous. La renovació del transport urbà tindrà un cost de 3,4 milions d'euros i es farà en tres fases. La primera d'elles amb la posada en marxa de cinc autobusos el novembre de l'any vinent. L'us del transport públic a la ciutat s'ha incrementat un 4% amb 2,5 milions de viatgers l'any passat.
Renovació autobusos flota

L'empresa municipal de Reus Transport comprarà 13 nous autobusos per renovar la flota actual de vehicles que compta amb 13 autobusos i dos microautobusos, els quals tenen entre 12 i 10 anys d'antiguitat. Tot i que des del consistori asseguren que els vehicles es conserven en "bon estat" consideren que la flota està envellida i, que per tant, s'ha de renovar. D'aquesta manera s'evitaran costos de manteniment per possibles avaries mecàniques i elèctriques.  

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha explicat que s'invertiran 262.730 euros mil euros per cada unitat que sumaran un total de 3,4 milions d'euros, una xifra que pot variar perquè esta subjecte al procés de licitació que s'iniciarà properament. "Els tretze autobusos nous tindran la mateixa mida que els actuals, de 12 metres d'alçada", ha detallat el regidor qui no ha concretat si els vehicles "seran híbrids, de gas o de benzina dièsel com fins ara" a l'espera de la redacció del plec de condicions per a la licitació.

Ara bé, Arza ha assegurat que "buscarem la millor opció per la ciutat des del punt de vista de rendibilitat, de sostenibilitat, de relació amb e medi i de cost".

La inversió es realitzarà en tres fases que s'iniciarà amb la compra de cinc vehicles el novembre del 2018, 5 unitats més el febrer del 2019 i es culminarà el juny del 2020 amb l'adquisició de tres vehicles més.

 

El transport urbà creix un 4%

Segons dades de la regidoria de Promoció Econòmica han utilitzat el transport urbà 2,5 milions de passatgers aquest 2016, és a dir 6.800 usuaris diàriament. Aquesta xifra representa un 4% més respecte l'any anterior.