Back to top

Reus rep 1.200.000 visitants durant la Campanya de Nadal 2022

El dia amb més afluència de vianants a la ciutat va ser el dissabte 31 de desembre, amb quasi 50.000 visitants, i el carrer més transitat va ser el Monterols amb un total de 73.766 persones.

Amb un èxit sostingut de més de 6 setmanes de durada i superant totes les expectatives, el 8 de gener, la regidoria de Promoció de Ciutat va donar per finalitzat “Reus, un Nadal per gaudir”, assolint l’objectiu principal de continuar liderant el Nadal a la demarcació de Tarragona.

Durant aquests dies, la ciutat ha presentat diferents escenaris amb activitats atractives, destacant molt especialment els espectacles itinerants, el túnel de llum instal·lat a la plaça de la Llibertat i el Carrusel de la plaça del Prim, així com els Mercats de Nadal i Artesania de Reus. L’extensa oferta comercial de proximitat, i la col·laboració i implicació del sector, han contribuït a l’èxit. Tot plegat, acompanyat de l’elegant i abundant ornamentació lluminosa nadalenca dels nostres carrers i places. 

Per a la promoció de l'extens programa d'activitats de la ciutat per Nadal, s'han utilitzat diferents canals, amb una campanya de publicitat específica, les xarxes socials, l'agenda de reus.cat i l'edició del programa dels actes de Nadal. Els principals indicadors objectius, obtinguts amb la col·laboració de totes les parts implicades, i que s’han analitzat per valorar la campanya són els següents:

Aparcaments municipals

Durant la campanya de Nadal han estacionat als pàrquings municipals un total de 279.565 usuaris, xifra que suposa un índex de rotació diari de 6.354 usuaris, i que ha augmentat un 19,12 % respecte a la campanya de Nadal anterior.

Vianants

Les dades del trànsit de vianants s'han pogut extreure de l'explotació de la informació del servei Reus Wifi, que detecta els vianants amb dispositiu mòbil que passen prop dels punts wifi distribuïts per la ciutat. S’ha comptabilitzat les dades entre el 25 de novembre i el 8 de gener i un total d’1.196.570 persones van passejar per Reus durant aquest període, representant un augment del 45% de visitants. El dia amb més afluència de vianants a la ciutat va ser el dissabte 31 de desembre, amb quasi 50.000 visitants, i el carrer més transitat va ser el Monterols amb un total de 73.766 persones.

Pista de patinatge sobre gel

Pista de Gel 2021 Reus

Un total de 14.623 persones han patinat a la pista de gel instal·lada a la plaça de la Llibertat del dia 25 de novembre al 8 de gener. Aquesta xifra inclou els 1.478 infants i joves de 29 escoles i altres centres educatius de Reus que han pogut patinar gratuïtament, gràcies a l’acord amb l’empresa gestora de la pista de gel. S’han mantingut les dades de l’any passat que ja van ser rècord després dels anys de pandèmia.

Túnel de llum

túnel il·luminat a la llibertat

Més de 180.000 persones han passat pel túnel de llum i música instal·lat a la plaça de la Llibertat, del 16 de novembre al 8 de gener, destacant el màxim de persones el dia de la seva inauguració amb 14.581 visitants. El 80% dels visitants han visitat el túnel en horari de 17 a 19 h i ha predominat el públic jove d’entre 18 a 24 anys.

Carrusel

Un total de 18.750 persones han gaudit del Carrusel instal·lat a la plaça del Prim, del dia 25 de novembre al 8 de gener. D’altra banda, el dia 27 de desembre al matí, el propietari del Carrusel va voler fer una acció solidària a través de les associacions Supera’t i Asperger del Camp de Tarragona convidant a gaudir del Carrusel a totes les famílies que en formen part, obrint l’atracció només per a ells.

Atraccions de Fira

El Gremi de Firaires calcula gairebé uns 50.000 nens i nenes han pujat en alguna de les atraccions de fira instal·lades a la zona lúdica de la plaça de la Llibertat, un 10% més que l’edició del 2019 en la que ja es va arribar a una xifra rècord.

D'altra banda, gràcies amb l’acord entre la regidoria de Promoció de ciutat i Grèfic (Gremi de firaires), i amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social es van distribuir 800 vals gratuïts per a infants en situació de risc i/o vulnerabilitat social.

Enllumenat de Nadal

Un any més l'Agència ha coordinat l'enllumenat de Nadal de la ciutat amb l'objectiu de fomentar el passeig i la visita, amb unes dates tan importants pel seu comerç. Quan a l'enllumenat dels carrers es va mantenir la subvenció del 70 % als establiments comercials dels carrers participants. Hi han participat un total de 22 carrers (incorporació carrer Salvador Espriu i Raval de Sant Pere) i hi han col·laborat prop de 600 establiments comercials.

La il·luminació de Nadal també es va fer incrementar a les places de Prim, del Mercadal i de la Llibertat. Així mateix, es va repartir doblar l’ornamentació dels diferents barris de la ciutat i es guarnir les entrades de Reus amb la compra de nous elements nadalencs per donar la benvinguda als visitants.

Paraules clau:

Notícies relacionades