Back to top

Reus reparteix pinso anticonceptiu per a coloms

El consistori ha instal·lat sis dispensadors de pinso amb nicarbacina, un complex que redueix la fertilitat de les aus. Des del consistori es demana la col•laboració ciutadana i del sector de la restauració, donat que si es continuen alimentant els coloms, aquest pinso especial perd efecte.
L'Ajuntament instal•la sis punts de pinso anticonceptiu per a coloms

L'Ajuntament de Reus continua la lluita contra la superpoblació de coloms, aquest cop amb punts d'alimentació anticonceptiva. El consistori ha instal·lat sis dispensadors de pinso amb nicarbacina, un complex que redueix la fertilitat de les aus. Aquesta eina de control es provarà durant dos anys i s'afegeix al paquet de mesures que ja impulsa l'Ajuntament. "Són uns dispensadors automàtics que distribueixen aquest pinso entre els mesos de març i novembre, que és la temporada en què ells posen els ous", explica el regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio.

Tot i que el producte no té cap afectació per als humans, s'ha instal·lat en punts sense accés públic i on hi ha una densitat de coloms més gran. Els aparells s'ubiquen a l'Ajuntament, l'Antic Hospital i l'Estació Enològica, juntament amb la seu d'Aigües de Reus, La Palma i el carrer de Balmes. L'efectivitat del tractament augmenta quan l'animal s'alimenta únicament del pinso anticonceptiu. És per això que el consistori demana no alimentar les aus amb restes de menjar. "Estarem molt al damunt de les terrasses perquè estiguin netes i així els coloms no mengin damunt les taules", afegeix l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Durant les primeres setmanes, els aparells dispensaran blat de moro no tractat per acostumar les aus al seu funcionament. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Lokimica, per un import anual de 34.485 euros.

Paraules clau: