Back to top

Reus reprèn la Ruta Modernista mirant cap al públic de proximitat

Arrenca de nou la Ruta Modernista de Reus, amb grups més reduïts i mesures de seguretat com l'ús de la mascareta. En l'escenari actual, de desconfinament i de recuperació progressiva de la mobilitat, la iniciativa busca, sobretot, atraure un públic proper.
ruta turística modernista postcovid-19

L'Estació Enològica és el punt de sortida de la ruta, una ruta que dinamitza Còdol Educació i que s'ha recuperat aquest cap de setmana, coincidint en la fase 3 de desescalada.

La represa compta amb mesures adaptades a la situació de pandèmia. Per exemple, si abans s'acceptaven grups de 25 persones, l'aforament actual és de màxim 15 integrants.

Els grups passen de 25 a 15 persones

El recorregut, però, és el mateix, i passa per llocs com la Casa Gasull, la Casa Rull, la Casa Punyed o el Teatre Fortuny. La visita és dels exteriors, i permet conèixer detalls de les façanes que segurament abans desconeixien. Més enllà dels elements arquitectònics i decoratius típics del modernisme, durant la ruta també s'explica el context històric i es complementa amb anècdotes de les famílies propietàries dels edificis.

El 65% dels que han fet la ruta són de la demarcació de Barcelona 

La ruta es va estrenar fa dos anys, i fins ara l'han fet 1400 persones. La major part dels visitants han estat de la demarcació de Barcelona, amb un 65% del total, mentre que de la demarcació de Tarragona ho han estat el 20%. Però en aquesta nova fase aposten, sobretot, per captar un públic de proximitat, perquè els ciutadans coneguin més a fons el patrimoni de la ciutat.

La ruta, que ha arrencat novament aquest cap de setmana, té lloc cada dissabte al matí a partir de 2/4 d'11.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades