Back to top

Reus ret homenatge pòstum a Antonio Gabarri, referent del poble gitano

Antonio Gabarri, conegut com el tío Antonio, referent de la comunitat gitana a la demarcació i treballador incansable per la promoció d'aquest poble, va morir fa dos anys.

Aquest dimecres, 20 d'abril, a les 13 h, l'Ajuntament de Reus ha ret homenatge pòstum a Antonio Gabarri, referent del poble gitano, al Saló de Plens. Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha lliurat la placa de reconeixement a la seva esposa. Durant l'acte, també s'ha visualitzat un vídeo sobre el Poble Gitano i la figura d'Antoni Gabarri, a càrrec de l'Agrupació d'Entitats pel Desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans (AGIPCAT). A més, hi han parlat José Miguel Jiménez, president d'AGIPCAT, i Noemí Llauradó, vicealcaldessa.

Antonio Gabarri, conegut com el tío Antonio, referent de la comunitat gitana a la demarcació i treballador incansable per la promoció d'aquest poble, va morir fa dos anys.

L'acte d'avui ha estat organitzat per la Regidoria de Benestar Social i AGIPCAT, ja que durant molts anys, l’Antono Gabarri va col·laborar de manera molt estreta amb els Plans de Desenvolupament Comunitari dels barris Gaudí i Sant Josep Obrer fent una important tasca de mediació. Des de la Regidoria d'Empresa i Ocupació també s'ha volgut reconèixer el seu treball de mediació i com a facilitador en la reordenació del mercat de marxants. Gabarri també va ser un dels impulsors de la Taula del poble gitano de Reus. A més, en els darrers anys, estava al capdavant del consell d'ancians gitano.

AGIPCAT

AGIPCAT és una entitat sense ànim de lucre que defensa i impulsa els drets i deures de la comunitat gitana i promou les senyes d'identitat de la cultura gitana com a part de la cultura catalana. Es tracta d'un col·lectiu amb uns orígens molt arrelats a Catalunya que es basa en els valors de la igualtat, la llibertat, la solidaritat i la tolerància i estableix un diàleg des de la cultura de la pau.

Des de l'any 2004, AGIPCAT du a terme projectes, activitats i programes en diferents àmbits territorials amb el suport de les administracions públiques d'entitats privades. A més, des de novembre de 2020 forma part de la Taula del Tercer Sector, que treballa per la defensa dels drets socials i per eradicar la pobresa i reduir les desigualtats a Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades