Back to top

Reus s'adhereix a la campanya #sangfluencer de donació de sang

L'Hospital Sant Joan de Reus se suma a la nova iniciativa de la Marató de donants de Sang. Després de les festes nadalenques és habitual que les reserves de sang estiguin per sota del llindar recomanable. Actualment es disposa de sang per a 6 dies i l'objectiu és que amb aquesta campanya s'aconsegueixin 10.000 donacions.
Reus s'adhereix a la campanya #SangFluencer" de donació de sang

Sota el nom #Sang Fluencer, la Marató de donants de Sang de Catalunya ha engegat una nova campanya de donacions. A Reus la iniciativa se celebra fins al 18 de gener i arriba just després de les Festes de Nadal que és quan les reserves de sang estan en nivells més baixos. L'objectiu de la campanya és aconseguir 10.000 donacions a tot Catalunya i també involucrar a la societat jove. Per aconseguir-ho es demana que els donants també compateixin la seva experiència a les xarxes socials amb el hastag #sangfluencer.

Noemí Llauradó, regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus ha explicat que "enguany la idea és que siguem #sangfluencer o #bloodfluencer per tal que comuniquem la nostra experiència com a donants de sang a les xarxes socials i fer-ne molta difusió".

A Catalunya es necessiten 1.000 donacions diàries i les reserves actuals poder proveir només fins a 6 dies. És per això que des del Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona es vol recordar que amb cada donació es pot ajudar a 3 persones i només calen 10 minuts per fer-la i per ser donant només cal tenir 18 anys, pesar més de 50 quilos i estar bé de salut.

Núria Vilanova és coordinadora territorial del Bang de Sang i Teixits del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i afegeix que "aquesta Marató és tan important perquè a dia d'avui tenim reserves per 6 dies quan l'ideal seria tenir-ne per 10 o 11 dies".

Més enllà les campanyes organitzades per La Marató de Sang, cada persona pot fer la seva donació cada 2 mesos i no més de 4 vegades l'any per als homes ni 3 vegades pel que fa a les dones.

Paraules clau:

Notícies relacionades