Back to top

Reus s'afegeix al boicot al plàstic

El servei d'activitats Ennatura't ha creat una llista d'una cinquantena de negocis a Reus i el territori que ofereixen alternatives a l'ús d'aquest material. Tot per aconseguir que els ciutadans s'apropin cada cop més al denominat 'residu zero'.
Reus s'afegeix al boicot al plàstic

Bolquers de roba, canyetes d'acer o xampú sòlid. Aquestes són algunes de les propostes lliures de plàstic que ofereixen alguns establiments implicats en reduir el consum de residus. És el cas de La Caseta de l'Arbre, que cada cop té una major oferta d'aquest tipus de productes. "A vegades venen clients preguntant directament per productes Zero Waste. El producte que més ha anat en auge és la bossa reutilitzable per comprar aliments a granel: arribes a casa, la rentes i la pots tornar a fer servir, no com una bossa de plàstic que té una vida mitjana de quinze minuts", reconeix Anna Sentís, de la botiga La Caseta de l'Arbre.

Com La Caseta de l'Arbre, una cinquantena més de negocis a Reus i el Baix Camp ofereixen productes de consum responsable. Aprofitant la campanya Boicot al Plàstic, el servei d'activitats Ennatura't ha creat una llista dels establiments que promouen el 'residu zero' al territori. "Vas a comprar el menjar, beus aigua, et rentes les dents... vam buscar com es poden fer totes aquestes accions rutinàries sense consumir plàstic", diu Helena Sirisi, d'Ennatura't.

Però, de fet, aquesta no és l'única iniciativa que Ennatura't vol tirar endavant per reduir el consum de residus. "Voldríem muntar grups per sortir a entrenar els caps de setmana i al mateix temps intentar netejar camins i el nostre entorn", explica Elisabet Sirisi, d'Ennatura't.

La campanya Boicot al Plàstic neix de Zero Waste Espanya i proposa evitar el consum de productes envasats amb aquest material durant aquesta setmana, del 3 al 9 de juny.


DIES VIP

Paraules clau: