Back to top

Reus, segon municipi de Catalunya en donacions de roba usada

La capital del Baix Camp va donar en total 191 tones de tèxtil, un 6,15 % més que el 2015. Amb aquestes donacions s'aconsegueix donar una segona vida a la roba i contribuir en una tasca social.
Una dona dipositant roba usada al contenidor

Els ciutadans de Reus són els segons de Catalunya que més roba dipositen en els contenidors d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, una organització que promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil. A la ciutat n'hi ha repartits fins a 45, on s'hi pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar.

En tot el 2016 a Reus s'han recollit 191 tones de tèxtil, la segona xifra més alta de Catalunya. Aquesta quantitat suposa un augment del 6,15 % respecte l'any anterior. La ciutat on es recull més roba és Cerdanyola del Vallès amb 198 tones, mentre que Sant Cugat és el tercer municipi de la llista. De fet, l'increment registrat a Reus no és un fet aïllat, a tot el país cada any són més els ciutadans que dipositen la roba en aquests contenidors.

En aquest sentit, el responsable d'Humana a Catalunya, Jose Arrancudiaga, explica que aquest increment es deu a una major consciència mediambiental per part de la ciutadania i també pel creixent interès per promoure un model d'economia circular que reutilitzi el tèxtil.

A la capital del Baix Camp, però, no només hi ha els contenidors d'Humana. Des del 2014, la ciutat també compta amb contenidors de Roba Amiga de la Fundació Pere Mata.

Paraules clau: