Back to top

Reus segueix vetllant pels refugiats

Durant els darrers mesos s'han organitzat diferents recollides de material per donar resposta a les seves mancances. Les darreres s'han centrat en recollir ulleres i roba d'abric per encarar la temporada d'hivern.
Reus segueix amb recollides per als refugiats

Prop de 800 ulleres i 900 euros. Aquesta és la recollida que ha aconseguit des del mes d'abril l'entitat Junts pels Refugiats. Una col·laboració amb l'associació de Lesbos Light Without Borders per portar ulleres a Grècia i proveir les persones refugiades."Fan tractament post-traumàtic per a la gent que arriba de la guerra i ofereixen servei d'optometria. La meitat de les ulleres no es poden utilitzar amb la graduació que tenen els vidres, així que el que fan és canviar-los a Grècia", explica la voluntària de Junts pels Refugiats, Ingrid Argentós.

Després de tot el que han vist els ulls de les persones refugiades, associacions com Light Without Borders volen tornar-los la vista que han perdut perquè puguin seguir endavant. "Són gent que han perdut les ulleres pel camí. Ja estan traumatitzats per tot el procés que han hagut de patir, no veure-hi els dificulta encara més la situació", explica Argentós. "Si fan un acte a la teva ciutat i pots aportar unes ulleres o alguna cosa que no utilitzis, també és col·laborar. No cal anar fins a un camp de refugiats per ajudar", explica el voluntari Àlex Claret.

Aquesta no és la única recollida que s'està incubant a Reus. Des de la ciutat es segueixen impulsant campanyes de recollida de material que poden necessitar els refugiats, tant els que resideixen a la ciutat com els que encara no han trobat refugi. Una d'aquestes, organitzada darrerament, és la de Reus Refugi de roba d'hivern per a resoldre les necessitats dels refugiats que resideixen a la ciutat. "Estaríem parlant al voltant de les quaranta persones. Realment el que buscàvem era roba per a homes joves d'entre 20 i 30 anys aproximadament", explica un dels voluntaris de Reus Refugi, Eduard López. "Van arribar a l'estiu amb roba fresca i no tenien res d'hivern. Vam pensar que era important fer aquesta tasca, ja que és imprescindible", afegeix Helena Jiménez. "Si els podem estalviar comprar-se un parell de mudes seria fantàstic. Llavors ells ja que es puguin comprar la seva pròpia roba interior i sabates que necessitin", diu Àngels Paixà.

Des de les associacions pels refugiats es remarca la gran col·laboració que han tingut els darrers projectes, encara que ja s'avança que, tot i l'elevat nombre de donacions, programaran més recollides per a solucionar les mancances que encara hi ha vigents.

Paraules clau: