Back to top

A Reus 'sempre toca' pagar pels actes incívics

Cometre accions incíviques a Reus sortirà car a partir d'ara. El consistori ha posat en marxa la campanya 'A Reus sempre toca', que contempla sancions econòmiques que van d'entre 150 als 1.200 euros. Per la ciutat ja es poden veure cartells que adverteixen que accions com fer pintades a la via pública, no recollir els excrements dels gossos o abandonar els residus fora dels contenidors, castigarà la butxaca dels infractors.
Cartell de la nova campanya

Dies enrere, la ciutadania ha pogut observar pels carrers de la ciutat els cartells de la campanya però no ha estat fins avui que s'ha revelat el veritable significat. 'A Reus sempre toca. Et tocarà pagar una sanció contundent i exemplar'. Aquest és el missatge que s'ha volgut transmetre des del consistori a través d'aquesta nova campanya contra l'incivisme. La iniciativa adverteix de les sancions que poden comportar la pràctica de tres conductes incíviques concretes. La primera d'elles és no recollir els excrements dels gossos.

"Al 2015, la Guàrdia Urbana va arribar a aixecar 161 actes per aquest tema i no baixem la guàrdia. No recollir els excrements de gossos comporta una multa de 800 euros", explica l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

El segon advertiment fa referència a fer pintades a la via pública. L'Ajuntament destina anualment uns 98 mil euros a l'equip de neteja de pintades que arreglen uns 3 mil metres quadrats de graffitis. Aquesta actitud incívica pot comportar una sanció de fins a 1.200 euros. El mateix succeeix amb l'abandonament de residus a la via pública que s'inclou en el tercer advertiment de la campanya. Aquesta però comporta una sanció més reduïda i oscil·la al voltant dels 150 euros. L'alcalde ha recordat que per fer-ho possible, reforçaran l'actuació policial.

La Guàrdia Urbana va tancar el 2018 com l'exercici amb major pressió policial contra l'incivisme i va aixecar un total de 2.500 actes. Combatre les conductes incíviques és una de les prioritats que té aquest any el consistori.

Paraules clau: