Back to top

Reus serà ciutat defensora dels drets humans

Reus s'ha adherit a la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans, una campanya que vol promoure els drets dels infants, els de col·lectius LGTBI i la lluita en causes civils o mediambientals. La ciutat acollirà persones de diferents països que fan una feina destacable en la defensa d'aquests drets. L'objectiu és sensibilitzar a la ciutadania a través de xerrades en centres educatius i centres cívics.
Reus serà Ciutat Defensora dels Drets Humans

Conèixer en primera persona la lluita dels Drets Humans, des de diferents àmbits i a través de persones vingudes de diversos països. Aquest és un dels objectius de la campanya que a partir del pròxim 10 d'abril es durà a terme en diversos centres educatius de la ciutat i al Centre cívic Migjorn.

Montserrat Flores, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus, ha constat que la campanya té  " l'objectiu de reflexionar sobre com estan els Drets Humans en diferents llocs del món però també amb l'objectiu de pensar com els vivim aquests drets humans, què podem fer, i com una persona propera ha viscut la defensa dels drets humans i aquesta vivència no ha estat plàcida precisament".

D'aquesta manera Reus acollirà 4 persones que tenen una dura trajectòria en la defensa dels drets en diversos àmbits com els drets dels infants, els dels col·lectius LGTBI, els drets civils o els mediambientals. Aquests defensors explicaran les seves experiències viscudes, en alguns casos arriscant la seva vida i que actualment es troben en situació de desplaçament, d'asil polític o necessiten alguna mena de protecció estatal.

Flores ha afegit que aquesta iniciativa "serveix per recordar que els municipis tenim un paper molt important en la cooperació, tenim un paper molt important des de la proximitat, des de la interacció, des del coneixement, des de la identificació de persones que tenen situacions en les quals ens podem sentir identificades, en les quals podem contribuir i que podem col·laborar a explicar-les per ajudar a la conscienciació".

Reus s'ha adherit a aquesta iniciativa que enguany s'organitza a nivell de país i passa a formar part de les deu ciutats de Catalunya defensores dels Drets Humans.

Paraules clau: