Back to top

Reus serà inflexible amb les infraccions dels patinets elèctrics

L'any 2021, la Guàrdia Urbana va registrar 65 accidents amb patinets implicats, mentre que aquest 2022 ja n’ha registrat 62

L'Ajuntament de Reus reforçarà les sancions davant les queixes de la ciutadania amb els patinets elèctrics, que no poden circular per les voreres. Aquest 2022, la Guàrdia Urbana ja ha registrat més d'una seixantena d'accidents amb patinets implicats i ha posat més de 500 multes a usuaris d'aquests vehicles de mobilitat personal.

La regidora de Seguretat, Convivència i Civismes de Reus, Dolors Vázquez, ha anunciat la inflexibilitat amb què actuarà, a partir d'ara, la Guàrdia Urbana a l'hora de sancionar als usuaris de patinets que no respectin la normativa. Ho fa davant de l'augment continu d'accidents amb patinets implicats i també d'actes aixecades.

Augmenten els accident amb patinets elèctrics

 • L'any 2021, la Guàrdia Urbana va registrar 65 accidents amb patinets implicats (5,4 accidents al mes); mentre que aquest 2022, n’ha registrat 62 (6,2 al mes). 
 • L’any 2021 la Guàrdia Urbana va aixecar un total de 716 actes a usuaris de patinet. Aquest 2022 ja n’ha aixecat 542

Actualment, circular amb patinet per zones no permeses, com la vorera o els passos de zebra, suposa una multa d'entre 200 i 350 euros.

Vázquez ha recordat que es va modificar l'ordenança de Civisme l'any 2019, on s'especifica els espais per on els patinets poden circular, i que la Direcció General de Trànsit també prohibeix taxativament el seu ús per les voreres. La regidora també ha explicat que l'ús del casc és recomanable i que serà denunciable a la ciutat una vegada s'aprovi la propera modificació del Reglament general de Circulació. 

Pel que fa a les zones on s'ha registrat més sinistralitat, se situen al centre de la ciutat i en avingudes principals. Tot i aquest anunci contundent, des del consistori es mantindrà la formació en la conducció d'aquests vehicles amb alumnes de secundària dels centres de la ciutat.

carril bici reus patinet elèctric velocitat 30

Des de la Guàrdia Urbana es faciliten els següents consells sobre com moure's per la ciutat amb bici o patinet elèctric:

 • Conduir amb precaució, evitant posar en perill la resta d'usuaris de la via.
 • No circular per les voreres: està prohibit.
 • Respectar la senyalització i els passos de vianants.
 • No circular amb auriculars: a més de ser molt perillós, està prohibit.
 • En patinet elèctric, només pot anar muntada una persona.
 • La taxa d’alcoholèmia és de 0,25 mg/l en aire espirat, tant per bicicletes com per a VMP (de 0,0 mg/l aire per als menors de 18 anys).
 • Fer servir el casc (fet que és recomanable i que serà denunciable a la nostra ciutat una vegada s’aprovi la propera modificació del Reglament general de Circulació).
 • Aparcar als llocs habilitats
 • El responsable de qualsevol incident és el conductor, o els seus pares, en cas de ser menor d'edat.

Paraules clau:

Notícies relacionades