Back to top

Reus, seu de la Jornada Catalana de la Mobilitat 2022

La Jornada tindrà lloc el proper 28 d'abril i se centrarà en la mobilitat als polígons industrials i a les empreses.

Reus se suma al llistat de municipis que formen part de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i acollirà el proper 28 d'abril la Jornada Catalana de la Mobilitat 2022 a l'auditori de firaReus. L'AMTU és una entitat que actua fora de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb més de 20 anys d'experiència, que dóna suport tècnic i assessorament als agents locals en termes de mobilitat.

Aquesta és la primera vegada que La Jornada té lloc a la demarcació de Tarragona. Enguany l’AMTU ha escollit Reus com a seu perquè “és un municipi capdavanter en matèria de mobilitat”, tal com ha afirmat la presidenta de l'AMTU i alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat: “Volem continuar contribuint al lideratge per a la transformació de la mobilitat. Per això ens adherim a l'AMTU”.

La mobilitat als polígons industrials i a les empreses

La temàtica d’aquesta edició vol abordar una realitat creixent al nostre país: la tendència de les empreses a ubicar-se en polígons industrials i zones cada vegada més allunyades del nucli urbà. Això ha creat noves necessitats de mobilitat en l’àmbit laboral pel que fa a l’accés de moltes persones al lloc de treball.

El fet que la majoria de vegades hi hagi una manca de transport públic en aquestes zones, ha comportat que el model de mobilitat que s’ha creat sigui el de l’ús indiscriminat del vehicle privat. Tanmateix, moltes empreses, mogudes per la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic i la contaminació, ja han començat a desenvolupar els seus propis plans de mobilitat.

Es vol posar en relleu el nou repte que suposa  la mobilitat a les zones industrials i proposar noves solucions a l’abast de les administracions i les empreses, a partir d’experiències d’èxit i de conèixer les últimes novetats en aquest àmbit. Es comptarà amb la participació d’especialistes en mobilitat i representants de les administracions, i coneixerem de primera mà les necessitats del teixit productiu ubicat als polígons industrials.

Premis MobiliCat

Els Premis MobiliCat volen reconèixer la tasca que fan a Catalunya els ajuntaments, entitats, empreses, institucions, emprenedors o organitzacions relacionades amb la mobilitat, el transport públic i les seves infraestructures. Els premis tenen 3 categories: Premi a la Innovació, Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i  Premi d’Honor a la trajectòria d’una persona, empresa o institució.

Paraules clau:

Notícies relacionades