Back to top

Reus s'incorpora a la Xarxa de Municipis d'Economia Social i Solidària

La reunió es va fer en format telemàtic i hi van assistir més de 40 persones dels 47 membres que formen la xarxa.

L'Assemblea General de la XMESS (Xarxa de Municipis d'Economia Social i Solidària) va aprovar divendres al matí la incorporació de la ciutat de Reus a aquesta xarxa, després que el Ple de l'Ajuntament de la ciutat aprovés el mes de juliol passat sol·licitar-ne l'accés. Juntament amb Reus, es va aprovar la incorporació també de les ciutats de Tàrrega i Vic. 

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, representant de Reus a la XMESS, i la directora de Mas Carandell, Montserrat Pagès, van participar en la reunió, que es va fer en format telemàtic, i en la qual hi van assistir més de 40 persones dels 47 membres que formen la xarxa.

Activitats de difusió del cooperativisme

L'Ajuntament de Reus dona suport al cooperativisme des de 2012, quan va aprovar la declaració de suport impulsada durant l'Any Internacional de les Cooperatives. La seva incorporació formal al programa Municipi Cooperatiu, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, l’any 2016 dona un nou marc a la ciutat per promoure activitats específiques de difusió del cooperativisme, enfortiment del teixit cooperatiu i foment de la creació de noves cooperatives.

L’any es crea la 2016 Xarxa Ateneus cooperatius promoguda des del Departament de Treball de la Generalitat, i l’Ajuntament de Reus entra a formar part de l’Ateneu Cooperatiu del Camp CoopCamp, a través dels ens instrumentals IMFE Mas Carandell i Redessa.

Aquesta col·laboració amb les activitats de CoopCamp a Reus ha estat i continua essent molt profitosa, per promoure l’economia social i cooperativa, i fer-la créixer a la ciutat. 

En el nou mandat municipal sorgit el maig de 2019 es preveu un major impuls de l’economia social i cooperativa des del propi Ajuntament, tal i com es recull al PAM 2019-2023 i al Pla de reactivació Reactivem Reus.

Algunes accions concretes d'aquest 2020

  • Dotació d'un fons econòmic municipal per promoure la creació de cooperatives
  • Impuls a la creació d'una cooperativa de Cures i atenció a les persones
  • Participació tècnica i econòmica en el projecte Reus Compra Responsable, per potenciar el comerç electrònic a nivell local i el repartiment sostenible a nivell laboral i energètic, amb el Pol cooperatiu de Reus i les associacions de comerç de la ciutat.
  • Jornada "Reactivem Reus amb el cooperativisme", 9 de juliol, en col·laboració amb  Coop Camp
  • Jornada "Relleu cooperatiu", 9 i 14 de desembre 2020, en col·laboració amb Coop Camp i Reempresa

Paraules clau:

Notícies relacionades