Back to top

Reus supera Tarragona en el nombre d'habitatges de nova creació

Segons el COAATT, la capital del Baix camp supera, per primera vegada, la ciutat de Tarragona i gairebé multiplica per tres el nombre d'habitatges registrats.

El 2021 no va ser un mal any per a tothom ni per a totes les empreses. El sector de la construcció sembla que ha estat un dels que s'ha recuperat més ràpidament, i així ho evidencien les dades.

Segons el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de la demarcació de Tarragona (COAATT), el sector ha acabat l'any amb una pujada del 26% respecte a l'any anterior.

Una pujada del 26% respecte al 2020

Això equival a un total de 832 habitatges nous visats i una inversió superior als 100 milions d'euros. Ara bé, el que més destaquen els experts és el major equilibri entre obra nova i rehabilitació.

"En conjunt, al 2021 s’han visat 1.060 noves obres de rehabilitació, un valors que ja superen als obtinguts al 2008. A més, les previsions d’una forta inversió pública al 2022 fan preveure uns resultats excepcionals el proper any", descriu el COAATT a través d'un comunicat. 

Reus, un dels municipis que lidera la inversió en habitatge residencial nou

La inversió en habitatge residencial nou creix especialment a les poblacions de Reus, Salou i Roda de Berà, mentre que Cambrils i Tarragona baixen fins a un 50 i un 35% respectivament. De fet, Reus supera, per primera vegada, Tarragona, multiplicant per 3 el nombre d'habitatges registrats.

Durant els últims anys, s'ha evidenciat que els pobles i ciutats han anat creixent verticalment molt més del que ho han fet horitzontalment. De fet, aquest 2021 la construcció en bloc ha augmentat en un 40%, mentre que l'habitatge unifamiliar ho ha fet en només un 12%.

Paraules clau:

Notícies relacionades