Back to top

Reus té un consum d'aigua responsable segons l'OMS

La mitjana de consum domèstic d'aigua de la ciutat de Reus està entorn els 100 litres per persona i dia, per sota de la mitjana de Catalunya. Una xifra que frega el límit de consum responsable, tal com suggereix l'Organització Mundial de la Salut. Igualment, des d'Aigües de Reus recomanen diverses mesures preventives per disminuir-ne el consum.
Aigua

100 litres per persona i dia. Aquest és el consum d'aigua que l'Organització Mundial de la Salut denomina responsable i que coincideix amb la mitjana de consum domèstic de la ciutat de Reus. La capital del Baix Camp se situa per sota de la mitjana de Catalunya, que està en 120 litres per persona i dia. Seguint aquests paràmetres, una persona que viu sola a Reus hauria d'estar pagant uns 29 euros aproximadament. Si la família, en canvi, consta de 4 persones, la factura arribaria als 53 euros. A través de la factura d'aigua i del seu import, es pot saber la mitjana de consum que cadascú té.

Si el consum domèstic és superior al marcat com a responsable, des d'Aigües de Reus, recomanen aplicar mesures preventives d'estalvi d'aigua.

"Millor dutxar-se que banyar-se. Per exemple, quan ens banyem gastem aproximadament uns 200 litres d'aigua mentre que quan ens dutxem, només 50", aconsella el responsable del Servei d'Atenció al Client d'Aigües de Reus, David Garcia.

Altres mesures que també ajuden a estalviar aigua són l'adquisició d'electrodomèstics de baix consum, netejar els filtres de les aixetes, detectar possibles fuites i tancar la clau de pas de l'agua de l'habitatge i del contador en cas d'estar fora diversos dies.

Paraules clau: