Back to top

Reus té un miler de locals buits

Segons l'IDESCAT, més enllà dels pisos buits, la capital del Baix Camp suma també una ingent quantitat de locals buits. Els experts proposen reconvertir-los en habitatge social.
locals

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, a Reus hi ha 1.800 pisos buits. Una realitat que han denunciat institucions i partits polítics, perquè les necessitats socials de la ciutadania exigeixen la posada en circulació d'aquest fons d'habitatge inutilitzat, sovint, en mans d'entitats bancàries. 

Però més enllà d'aquesta situació, el mateix IDESCAT també indica que a la capital del Baix Camp hi ha un miler de locals buits. Són, en la majoria dels casos, els baixos d'edificis situats en zones on l'explotació comercial mai ha arribat a desenvolupar-se. Però també parlem de carrers que han estat, durant dècades, grans dinamitzadors comercials, i que per culpa de la crisi han vist com les botigues es convertien en persianes abaixades

Locals reconvertits en habitatges

Una sol·lució que plantegen des del Col·legi d'Aparalladors i Arquitectes de Tarragona és ajudes públiques. Que els propietaris tinguin accés a reformes a canvi per convertir el local en habitatge i de posar-lo al mercat a un preu social. A Barcelona s'ha començat a treballar en iniciatives semblants i des del Col·legi consideren que cal una aposta pública per revitalitzar els locals buits a la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades