Back to top

Reus tindrà Carnaval el 2022

La millora de la situació pandèmica obre les portes a que es pugui celebrar la festivitat sense inconvenients. Ara és l'Ajuntament qui ha d'acabar de dibuixar com serà. De moment, les colles ja es reuneixen per organitzar-se.

Carnaval és, a hores d'ara, la primera gran festa que podria celebrar-se a la ciutat després de la irrupció del coronavirus. Prèviament hi ha la rua de Reis, que marcarà un punt d'inflexió en ser un dels actes més multitudinaris de la ciutat -per raons òbvies-.

L'Ajuntament analitza detingudament l'avenç de la pandèmia per decidir com seran les pròximes activitats programades al calendari festiu i que comporten aglomeracions al carrer... però el cert és que a hores d'ara les colles de Carnaval donen per fet que hi haurà rues, confeti i música del 24 de febrer al 2 de març a Reus. 

Tot i el lleuger increment de casos de les darreres setmanes, amb l'aixecament pràcticament la totalitat de les restriccions contra la COVID, els ingressos hospitalaris continuen estables gràcies a la gran quantitat de vacunats que hi ha. A Reus l'índex de rebrot es troba per sota dels 70 punts i l'Rt lleugerament per sobre de l'1. Cada setmana es registren una trentena de nous positius confirmats per PCR o test d'antígens, però els ingressats hospitalaris continuen fixats a tres. Són dades suficientment bones per a plantejar-se un esdeveniment com el Carnaval. 

Carnaval Reus 2019.

En mans de l'Ajuntament i la pandèmia

Per tot plegat, l'Ajuntament estudia com i de quina manera es pot celebrar. Si amb total normalitat però amb mascareta obligatòria; si amb modificacions respecte d'altres edicions prepandèmiques; o fins i tot si es poden celebrar els actes més protocol·laris però deixant de banda les multitudinàries rues. Tot dependrà de com evolucioni el virus a casa nostra. 

Possible canvi de recorregut

Una de les opcions que té ara mateix l'ajuntament sobre la taula seria la de modificar el tradicional recorregut circular de la rua per un de lineal, que tingués una entrada i una sortida, i per tant permetés controlar millor el flux dels assistents.

Sigui com sigui, les colles de Carnaval ja s'estan organitzant. Després d'una primera reunió de la FRAC, la federació que agrupa les colles de la ciutat, ara són les mateixes entitats les que han convocat diverses reunions internes per coordinar-se i organitzar-se. La celebració del Carnaval, més enllà de disfressar-se i sortir a ballar als carrers, comporta una logística grupal important: arranjar la carrossa i preparar-la tècnicament, coordinar el menjar i la beguda que es consumirà (algunes colles fins i tot cuinen ells mateixos el que després mengen durant les rues) i també la selecció de la disfressa que en alguns casos també comporta el treball de modistes i de voluntaris. 

Per tot plegat, les colles de la ciutat s'han posat fil a l'agulla. Evidentment no es pot descartar cap escenari, però a hores d'ara, la celebració del Carnaval a Reus és més a tocar que mai. 

Paraules clau:

Notícies relacionades