Back to top

Reus tindrà dos nous punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

Els dos nous punts estaran ubicats a la plaça de l'Estació i al Carrer de Jaume Vidal i Alcover, proper a l'estació d'autobusos

L'Ajuntament de Reus continua ampliant la xarxa pública d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics amb la propera instal·lació de dos nous punts ràpids de recàrrega de 50 kW. Recentment han sortit a exposició pública els projectes executius per a la instal·lació dels dos nous punts ubicats a la plaça de l'Estació i al Carrer de Jaume Vidal i Alcover, proper a l'estació d'autobusos.

En el cas del punt de recàrrega de la plaça de l'estació, la nova instal·lació substitueix un punt de recàrrega del tipus convencional i que es reubicarà a un punt per determinar per a continuar donant servei.

Els dos punts podrien entrar en funcionament a la tardor

Un cop aprovat el projecte executiu es procedirà a l'adjudicació de l'obra civil i la instal·lació elèctrica per la posada en funcionament de les dues instal·lacions. L'execució de la instal·lació comprèn una durada d'uns 15 dies laborals a partir de la data d'adjudicació de l'obra. La previsió és que els dos nous punts puguin entrar en funcionament la propera tardor.

Xarxa pública municipal

Amb la incorporació dels dos nous punts de càrrega ràpida, la xarxa pública d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, que gestiona Reus Mobilitat i Serveis, oferirà 16 estacions i podrà donar servei simultani a 32 vehicles. 4 d'aquests punts seran de recàrrega ràpida. En concret, els ubicats a la plaça de la Llibertat, la Riera Miró i els dos nous, a l'estació de trens i a l'estació d'autobusos.

Des de l'1 de juliol de 2020 els punts de recàrrega ràpida de la xarxa municipal per a vehicles elèctrics van passar a ser de pagament. El pagament correspon a 0,19 euros/Kwh i s'aplica a totes les recàrregues, a qualsevol hora i qualsevol dia de la setmana. El pagament s'ha de fer a través de l'app APARCAR –els usuaris han de donar d'alta el vehicle elèctric– i en funció de l'energia consumida un cop s'acabi la recàrrega. A la resta d'estacions per a vehicles elèctrics, la recàrrega continua sent gratuït.

Al Geoportal, el mapa de serveis de Reus, es poden consultar tots els punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat, tant de titularitat pública com privada.

punts recàrrega vehicle elèctric reus

Paraules clau:

Notícies relacionades