Back to top

Reus tindrà dues sirenes d'avís de risc químic

Una sirena estarà a la zona de Bellisens i la segona prop de l’edifici del CAT112. S'instal·larà una tercera sirena a la zona de Port Aventura, a Salou

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat avui que “la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) instal·larà pròximament 3 noves sirenes al sector químic del Polígon sud de Tarragona en el marc del Pla d’emergències Plaseqta. Es tracta de 2 sirenes a Reus i 1 a Salou”.

Les primeres sirenes a Reus

Una de les sirenes ubicades a Reus s’instal·larà a la zona de Bellisens per protegir elements vulnerables com la fira, un hospital i una universitat (amb un radi d’abast d’uns 1.000 metres), i la segona entre la zona de l’edifici del CAT112 i l’escola Aura, amb un radi d’abast d’uns 600 metres. La sirena de Salou es preveu que s’instal·li a la zona de Port Aventura, per avisar a la zona del parc temàtic, i tindrà un radi d’abast d’uns 1.000 metres.

Aquestes dues sirenes són les primeres sirenes que s’instal·len a Reus. La ubicació servirà per donar cobertura a elements vulnerables concrets, la qual cosa significa anar un pas més enllà a nivell quantitatiu i qualitatiu, ja que fins ara la cobertura de les sirenes estava prevista per a zones urbanes o de població nombrosa i no tant per zones concretes.

En el cas de Reus, la sirena del barri de Bellisens representa una zona que s’anomena d’alerta i no d’intervenció, que és on es posaven les sirenes fins ara. Les zones d’intervenció són les més properes a on pot haver-hi un accident i les d’alerta són un segon cercle més allunyat.

Carles Pellicer valora les sirenes positivament

L'alcalde de la ciutat ha valorat aquest anunci positivament, però ha demanat que s'instal·lin al més aviat possible i lamenta que aquesta acció ha arribat tard. "Sembla estrany que a vegades hagis d'insistir tant per un tema tan clar com és garantir la seguretat de la ciutadania".

5 noves sirenes a la demarcació

D’altra banda, i seguint les previsions anunciades a l’estiu pel conseller, per aquest 2021 la DGPC preveu el subministrament de 5 sirenes d’avís a la població en cas de risc químic i 3 estacions meteorològiques en el marc el Plaseqta. Aquestes sirenes ja estan en licitació i s’instal·laran al llarg de l’any vinent a:

  • Vila-seca: 1 sirena al Polígon Industrial Alba i 1 sirena i 1 estació meteorològica al barri de la Plana
  • Salou: 1 sirena i 1 estació meteorològica a la zona oest del nucli urbà
  • Tarragona: 1 sirena i 1 estació meteorològica al Polígon Industrial Les Gavarres
  • Constantí: 1 sirena

A més, aquest mes d’octubre està prevista la reubicació de la sirena de Salou que va ser retirada a principis de 2021 a petició de l’Ajuntament.

Sensors de toxicitat

Els sensors s’instal·laran per protegir la població de La Pobla de Mafumet, El Morell i Puigdelfí (Perafort) i detectaran núvols tòxics de sulfur d’hidrogen pel que fa al polígon nord. Pel que fa al polígon sud, s’instal·laran per protegir la població del barri de Bonavista (Tarragona) i de La Canonja i detectaran núvols tòxics de clor.

Paraules clau:

Notícies relacionades