Back to top

Reus tindrà fonts mixtes per a persones i gossos

El projecte preveu adaptar o substituir 20 de les fonts de la ciutat.

L'Ajuntament de Reus ha publicat dimarts, 26 de gener, al perfil del contractant la licitació del contracte d'obra d'instal·lació de fonts mixtes per a persones i gossos en diferents punts de la ciutat. L'actuació és una de les propostes guanyadores de l'edició 2019 dels Pressupostos Participatius en l'apartat de petits projectes, presentada per Arnau Torrente Chillida, Sandra Cabré i Jaume de Haro Cañada. El contracte surt a licitació amb un pressupost de 48.770,49 euros (IVA inclòs).

El projecte, elaborat per les Brigades Municipals, preveu adaptar o substituir varies de les fonts de la ciutat per un model que puguin fer-ne ús tan les persones com els gossos. L'actuació consistirà en substituir fonts de tipus clàssiques i de copa per un model mixt, així com adaptar les fonts tipus quadrades amb una reixa especial on s’hi acumula temporalment aigua perquè els gossos puguin veure.

S'intervindràn 20 fonts

Les fonts afectades estan distribuïdes per tota la ciutat de Reus. La selecció de les fonts on s'intervé permet tenir coberta la pràctica totalitat de la ciutat, tenint com a criteri que una persona que passeja un gos en qualsevol punt de Reus tindrà a menys de 300 metres una font mixta, apta per veure aigua tant les persones com els gossos.

gossos

En total s'intervindrà en 20 fonts. En 10, se substituirà la font clàssica i de copa per un nou model de font mixta. En 8 casos, s'opta per adaptar la font de tipus quadrat perquè hi puguin beure els animals. I en dos casos, s'instal·laran fonts noves amb el mateix model que les mixtes.

L'actuació se suma les 20 fonts que ja hi ha actualment en zones d'higiene i zones d'esbarjo per a ús exclusiu dels gossos.

Paraules clau:

Notícies relacionades