Back to top

Reus tindrà un nou carril bici entre l'estació d'autobusos i el Campus Bellisens

MAR ROVIRA

La xarxa de carrils bici de la ciutat de Reus comença a caminar. A l'espera de la redacció del pla director d'aquest projecte, l'Ajuntament ha iniciat l'exposició pública de la construcció d'un tram entre l'estació d'autobusos i el Campus Bellisens. Malgrat que no hi ha calendari per la posada en marxa d'aquesta actuació, el col·lectiu BiciCamp celebra la futura construcció d'aquest carril bici.

Els carrils bicis a la ciutat de Reus són actualment testimonials. L'ajuntament pretén dissenyar un xarxa organitzada i coherent que permeti la mobilitat en bicicleta, connectant els barris amb el centre de la ciutat. Segons el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, la comissió de pla de treball per la mobilitat en bicicleta té com objectiu redactar un pla director que podria estar enllestit de cara l'any vinent.

De moment però, la intenció es realitzar projectes menors en paral·lel a aquesta redacció. Per la qual cosa, s'ha publicat al BOE l'exposició pública d'un nou tram de carril bici, el qual està pressupostat en més de 100.000 euros. El recorregut s'iniciarà a la parada d'Autobusos i recorrerà l'avinguda President Macià, el carrer Jaume Vidal i Alcover, trencarà pel carrer Carles Riba i l'avinguda Josep Pla fins arribar al Campus Bellisens.

El regidor ha explicat que "es connectaran alguns dels carrils bicis ja existents i es redistribuiran aparcaments i també s'ampliaran voreres en alguns dels carrers". A més, ha afegit que "és un projecte definit però, que encara no sabem quan el farem perquè estem pensant diferents projectes".

D'altra banda, Josep Maria Galofre, membre de BiciCamp, ha celebrat l'anunci d'aquest projecte, perquè considera que "el món universitari és mou molt amb bicicleta i s'han de donar facilitats perquè des de diferents indrets es pugui arribar a la universitat", per això ha destacat que "és realment interessant i prioritari aquest carril" i ha afirmat que "és evident que s'hauria de complementar fins a l'estació de trens".

I en aquest sentit, Galofre ha assegurat que projectes com aquest són positius perquè "no es perd temps" per fer realitat la xarxa definitiva de carrils bici de la ciutat.