Back to top

Reus tindrà un Pla de Família

L'objectiu és analitzar i diagnosticar la situació de la diversitat familiar a la ciutat i adaptar les polítiques transversals de l'Ajuntament a les necessitats de la societat actual.

La regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament ha impulsat la creació del Pla de Família amb l’objectiu de posar les famílies en el punt de mira de la ciutat com a eix fonamental de la societat. Per detectar les necessitat, definir les línies del pla i fer un recull i priorització de les propostes d’accions s’engega ara un procés participatiu que s’allargarà fins a finals d’abril.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que “l’elaboració d’aquest Pla es basarà en la participació de les entitats i associacions ciutadanes que, directa o indirectament tinguin relació en l’àmbit de la família, en la participació de les diferents regidories municipals i de la ciutadania reusenca i fora vila en general que vulgui fer aportacions en clau de família”.

pla familia reus

S’han programat un seguit de tallers participatius dividits en les dues fases que conformen l’elaboració del Pla: la fase d’anàlisi i diagnosi, i la fase de pla d’acció. Aquests tallers van dirigits a les diferents entitats del territori que tenen relació amb l’àmbit familiar.

A més, també s’obre una enquesta en línia, en aquest enllaç, en la qual qualsevol ciutadà major de 14 anys de Reus i d’altres municipis pugui donar la seva opinió i pugui fer arribar les seves propostes d’acció. L'enquesta s'obrirà el dia 15 de març i estarà activa fins el 9 d'abril.

Un cop finalitzat aquest procés participatiu es farà un retorn en una audiència pública i, un cop elaborat el Pla de Família, s’elevarà al Ple Municipal que l’haurà d’aprovar.

Paraules clau: