Back to top

Reus torna a acollir la manifestació independentista l'11S

Reus es prepara per la Diada Nacional de Catalunya. A banda dels esdeveniments però, tant les entitats sobiranistes com l'Esquerra Independentista reclamen la unitat del poble català per afrontar el futur del país i el camí cap a la independència.
Diada Nacional de Catalunya

Un 11 de setembre més i segueixen les reivindicacions. La Diada d'aquest any es preveu sense sorpreses i segueix amb els diversos actes organitzats per les entitats civils i les institucions. Ara bé, els independentistes són els que se sumen als diversos esdeveniments que reclamen unitat social per aconseguir l'alliberament del país.

El sector unionista no ha manifestat, a dia d'avui, la voluntat de commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

D'una banda, com cada any, els actes institucionals que es realitzen a Reus el dia 11 són les ofrenes dels membres del consistori a la plaça del Baluard a les 10 del matí. Que aquest any s'acompanya de la Glossa de la Diada a càrrec de la Sra. Tània Verge Mestre. Per finalitzar l'acte, el Cor Mestral interpretarà el cant d'Els Segadors. El dia abans, el dia 10, es fa una ofrena floral a la una del migdia, al carrer del General Moragues davant del monòlit commemoratiu amb l'actuació de l'Orfeó Reusenc.

El mateix dia 10, l'Esquerra Independentista participarà a la tradicional marxa de torxes a dos quarts de 9 pels carrers del centre. I, l'11 tornarà a manifestar-se a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Mercadal. Edgard Fernández, ha explicat les reivindicacions que es fan des de l'Esquerra Independentista.

En clau nacional es convoca la manifestació multitudinària a Barcelona organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i amb el suport d'Òmnium Cultural. A més a més, aquest any s'hi suma la campanya 'Cascos Grocs' que anima a la ciutadania a vestir un casc d'aquest color com a símbol d'acció no violenta de cara a la manifestació.

Notícies relacionades