Back to top

Reus torna a encapçalar els rànquings de COVID a Catalunya

La ciutat registra 709 casos per cada 100.000 habitants en les dues darreres setmanes. Només Manresa està per davant de la capital del Baix Camp en aquests índexs.

El creixement constant i latent dels darrers dies en registres com l'índex de rebrot i l'Rt xoca frontalment amb una dada molt més palpable: la de casos per cada 100.000 habitants registrats en les darreres dues setmanes. A Reus, segons el departament de Salut, des de finals d'any s'han registrat 709 casos per cada 100.000 habitants. La xifra és la segona més alta de tot Catalunya.

Manresa és la ciutat que té els registres més alts, arribant als 750 casos per cada 100.000 habitants. De fet, la capital del Bages fa diverses setmanes que ostenta el lideratge d'aquest funest rànquing. Després de Reus, Cerdanyola del Vallès, Tarragona i Santa Coloma de Gramanet, defineixen les cinc primeres posicions d'aquesta classificació, que només registra les ciutats de més de 50.000 habitants.

Un altre cop Reus

Durant la segona onada de la COVID, en plena cresta de casos a Reus, la capital del Baix Camp va arribar a situar-se per sobre dels mil casos per cada 100.000 habitants. En aquells moments, a finals d'octubre, la primera ciutat catalana en incidència de la COVID era Vic, però Reus va arribar a situar-se en sisena posició de tot l'Estat Espanyol.

Paraules clau:

Notícies relacionades