Back to top

Reus tornarà a tenir futbol de referència

La Fundació Futbol Base Reus, el Club de Futbol Reddis i la plataforma Sempre Reus 1909 s'ajunten per crear un nou projecte futbolístic a la ciutat, en un encàrrec realitzat per l'Ajuntament de Reus.

Jugar a la Tercera Divisió a curt termini, tenir un primer equip femení de referència i cohesionar el futbol a la ciutat. Aquests són els reptes que es plantegen amb la unió de la Fundació Futbol Base Reus i el Reddis en el vessant esportiu, i la suma de la plataforma Sempre Reus 1909 des de la part social. El projecte que uneix les tres entitats, amb el suport de l'Ajuntament, s'iniciarà a partir de la temporada 2021-2022 i s'allargarà quatre anys com a mínim.

Jugaran a l'Estadi Municipal

L'Estadi Municipal serà la seu dels partits del primer equip del CF Reddis, que mantindrà el nom i els colors durant la pròxima temporada, coincidint amb el centenari del club. A partir d'aleshores, i tal com explica el president de l'entitat Xavier Roig, "el Reddis es dirà com ho vulguin els seus seguidors i la seva massa social. No hi ha cap inconvenient per canviar el nom i els colors". Precisament, el Reddis és l'equip de futbol de Reus que competeix a la categoria més alta (Segona Catalana) i, per tant, la sortida dels jugadors de la Fundació al primer equip blanc-i-blau és "natural, lògica i evolutiva de tot el projecte", segons el regidor d'Esports, Josep Cuerba.

futbol

Xavi Castro, president de la FFBR, ha explicat que "el futbol femení començarà de zero", afegint que "quin millor soci per la Fundació i per la ciutat que el CF Reddis, un club que l'any vinent farà cent anys". Castro assegura que "és un moment molt bonic i hi ha l'oportunitat de fer les coses bé", però destaca que és un projecte "amb gent de Reus i del Reus". El primer equip femení començarà des de la categoria més baixa del futbol català, la Segona Catalana; la mateixa categoria en què jugarà el masculí, ja que és la llicència de competició actual que té el CF Reddis. Això sí, asseguren que "si es pot assolir un ascens aquest any, no serem nosaltres qui direm que no".

El consistori, creador del projecte

La idea neix des de l'Ajuntament, que a més a més, també s'implica amb la cessió de les instal·lacions de l'Estadi, cobrint-ne el manteniment. Segons l'alcalde Carles Pellicer, "un cop hi hagi el projecte tancat, aportarem la part econòmica que correspongui". El projecte, presentat avui, compta amb el suport de les penyes i els aficionats del CF Reus. D'aquesta manera, l'Estadi Municipal tornarà a acollir partits d'un primer equip sènior a Reus, després de més de dos anys sense fer-ho. Comença una nova etapa del futbol a la ciutat

Paraules clau:

Notícies relacionades