Back to top

Reus transformarà l'entorn del passeig Mata i el carrer Ample

L'Ajuntament de Reus ha presentat l'avantprojecte d'urbanització de l'eix central de la ciutat, pensat, majoritàriament, per als vianants.

L'Ajuntament de Reus continua amb la mirada posada en com serà la ciutat del futur. Després que fa unes setmanes s'obrís a la ciutadania el nou passeig de la Boca de la Mina o que es donés a conèixer quan s'enllestirà la futura estació de Bellissens, aquest dilluns, 26 de juliol, el consistori reusenc ha presentat l'avantprojecte d'urbanització de l'eix central de la ciutat. 

Passeig Mata Render

Una transformació que anirà des de l'estació de trens, passant pel passeig Mata, el carrer ample i fins a arribar a la plaça Pintor Fortuny (Condesito), amb l'objectiu d'avançar cap a una ciutat moderna, amable i sostenible, segons han assegurat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui

Consulta l'avantprojecte de transformació del passeig Mata i carrer Ample

Màxim protagonisme als vianants i als ciclistes

L'actual configuració de l'espai destina un 45% als vianants i un 55% als vehicles. Una realitat que farà un gir de 180 graus, ja que el projecte preveu donar el màxim protagonisme als vianants, atorgant-los el 80% de l'espai i limitant al 20% la mobilitat de vehicles.

De fet, la proposta també preveu dotar de majors carrils bici a la zona, per tal de reduir al mínim els conflictes derivats de la convivència amb vianants i altres vehicles.

Carrer Ample render

Les 4 actuacions principals 

L’avantprojecte, elaborat per Batlle i Roig, aborda la transformació de l'àmbit d'estudi a l'entorn de 4 actuacions principals:

  • La nova plaça de l'Estació, com a espai de benvinguda i trobada de reusencs i visitants.
  • La transformació del Passeig Mata en un nou espai on el vianant i el ciclista són els protagonistes. Al mateix temps que es contruirà un nou aparcament soterrat.
  • La pacificació del carrer Ample, donant continuïtat a l'eix cívic del carrer de Llovera i actuant també a la plaça del Víctor.
  • L’actuació a la plaça Pintor Fortuny (Condesito) amb la Llibertat.
Actuacions passeig Mata i carrer Ample

Paraules clau:

Notícies relacionades