Back to top

Reus Transport i conductors de l'empresa, a judici

La vista per suposades vulneracions laborals s'ha ajornat per calcular l'afectació econòmica de cada treballador. Una quinzena de conductors de Reus Transport s'han concentrat davant els jutjats

Comencen els judicis entre Reus Transport i gran part dels conductors de l'empresa municipal per les diferents denúncies interposades pels treballadors. El comitè d'empresa ha interposat una denúncia col·lectiva a la qual s'han sumat una trentena de conductors dels 35 que té actualment l'empresa i que se centra en tres punts: no respectar els descansos setmanals, que molts conductors encadenen contractes eventuals per tal de no fer-los fixes i el punt que els ha dut avui als jutjats, que l'empresa no estaria complint el conveni col·lectiu del sector pel que fa al sou que reben els conductors.

Un judici que, finalment, s'ha posposat al pròxim 27 d'abril d'acord entre les parts i el jutge. El magistrat vol calcular cas per cas els diners que reclamen i que correspondrien a cada treballador que ha signat la demanda col·lectiva abans esmentada.

reus transport


Davant dels jutjats, la presidenta del Comitè d'Empresa, Neus Haro, acompanyada d'una vintena de companys, també ha assegurat que les persecucions contra els representants sindicals continuen avui dia contra ells per denunciar aquestes suposades irregularitats. Una situació que ha estat denunciada per dos membres del comitè i que tornarà a portar empresa i treballadors als jutjats durant les pròximes setmanes.

La vaga és sobre la taula

Els treballadors afirmen que el conflicte laboral ha anat creixent durant els darrers mesos i que l'opció de la vaga de servei està sobre la taula. Asseguren que tirarà endavant si no veuen cap gest de negociació per part de Reus Transport.

Paraules clau:

Notícies relacionades