Back to top

Reus treballa per una ciutat més sostenible amb 5 nous punts de recàrrega

Així ho ha assegurat l'Ajuntament de Reus amb un nou Pla de mobilitat elèctrica. Un document que inclou la instal•lació de més punts de recàrrega, la restricció dels vehicles contaminants, així com accions de conscienciació.
Reus treballa per una ciutat més sostenible amb 5 nous punts de recàrrega

Actualment, la ciutat de Reus compta amb 14 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, les quals poden donar servei simultani a 32 turismes. Una infraestructura que s'ampliarà amb el nou Pla de mobilitat elèctrica fins a 5 noves estacions en zones amb un volum important de desplaçaments com són l'Estació d'autobusos, l'Hospital Sant Joan, el Campus Bellissens, el Polígon industrial Agro-Reus, així com a l'Estadi Municipal.

Uns nous punts de recàrrega que van lligats a una sèrie d'accions perquè la ciutat aprofiti al màxim les noves infraestructures: implicar els agents privats per instal·lar més carregadors, fomentar l'ús de les infraestructures municipals en horari nocturn, la instal·lació de punt de recàrrega ràpida per a professionals, així com ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega comuns en aparcaments residencials.

Unes accions de futur que també comptaran, paral·lelament, amb una sèrie de restriccions al vehicle contaminant. Per una banda, la renovació de la flota municipal amb vehicles elèctrics o híbrids, i per l'altra, avançar en el compliment de la directiva europea per a la reducció de les emissions contaminants, malgrat que, segons assegura el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, la ciutat no compta, avui dia, amb uns nivells de contaminació elevats.

Una aposta clara per l'ús de vehicles elèctrics i híbrids que l'Ajuntament de Reus ja promociona amb campanyes de sensibilització, així com a través de fires comercials, com és el cas de la Velèctric, la mostra de vehicle elèctric que acull des de fa 3 anys la ciutat.

Paraules clau: