Back to top

Reus ultima la redacció de la nova ordenança de mobilitat

Es prioritzarà el vianant per sobre de la resta d'agents i les bicicletes i patinets per sobre de vehicles.

L'Ajuntament de Reus està enllestint la redacció de l’ordenança de mobilitat. La incorporació de vehicles de mobilitat personal, com és el cas dels patinets elèctrics, han obligat a replantejar les prioritats a les vies i carrers de les ciutats. Tot plegat ha coincidit amb la proposta que fa temps que el govern municipal estudia per potenciar l'ús de la bicicleta i també per garantir la convivència dels vianants amb la resta d'agents de la circulació. 
 
Si tot va bé, a finals d'any o principis del 2022, l'Ajuntament de Reus tindrà enllestit el redactat de la nova ordenança de mobilitat de la ciutat. Un document redactat per un grup de treball integrat en la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible i que busca planificar els pròxims anys i garantir les regles del joc als carrers i voreres. Aquí és on els patinets, avui dia un element que més necessita regular-se i que s'ha implantat intensament en els darrers anys, entra en escena. Aquesta no és l’única motivació de la nova ordenança, però servirà per ordenar-los. 
 
La nova ordenança entrarà en vigor durant els primers mesos del 2022. El govern espera sumar-hi partits a l'oposició perquè pugui esdevenir un text consensuat i que tingui recorregut durant el futur.

Paraules clau:

Notícies relacionades