Back to top

Reus, una de les ciutats afectades pel nou toc de queda

El Govern ha anunciat un nou toc de queda per als municipis catalans de més de 5.000 habitants que presentin 400 casos per cada cent mil habitants, en els darrers set dies.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest vespre una declaració institucional des del Palau de la Generalitat per informar de les noves mesures davant la situació de la pandèmia a Catalunya. Un pas enrere en la flexibiltzació que afectarà a tots els municipis de més de 5.000 habitants que presentin una incidència de 400 casos d'afectats per covid per cada 100.000 habitants, en els darres set dies. Una mesura que afectarà a 158 municipis.

La decisió s'ha pres en una reunió de la comissió delegada de seguiment de la Covid, presidida per Pere Aragonès, i amb la participació dels consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon.

Toc de queda local

El nou toc de queda, que entrarà en vigor a partir d'aquest cap de setmana, comportarà que entre la 1 de la matinada i les 6 del matí, els ciutadans dels municipis afectats no puguin sortir dels seus domicilis, sempre que no hi hagi una força major. En clau territorial, Reus serà una de les ciutats afectades, ja que presenta una incidència de 682,8 casos per cada cent mil habitants.

Municipis del Baix Camp

Toc de queda Baix Camp

Al Baix Camp, les localitats afectades a part de Reus serien Cambrils, Riudoms, Vinyols i els Arcs,Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant  i La Selva del Camp . Mont-roig del Camp ha demanat aquest dijous al govern poder aplicar el confinament nocturn al municipi

Aragonès ha subratllat la mesura de "severa" i ha assegurat que "ho fem per garantir la seguretat de tothom i preservar la reactivació econòmica".

Consulta el llistat de municipis sencer

Pendent de l'aval de la justícia

Ara el govern s'ha d'adreçar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal que validil les noves restriccions. Aquest matí el TSJC ja ha autoritzat les darrers mesures anunciades: limitar a 10 persones les reunions i acabar totes les activitats a quarts d'una de la nit.

El sector de la restauració i de l'oci nocturn de Reus reacciona al nou confinament

Paraules clau:

Notícies relacionades