Back to top

Reus va destinar 400.000 euros per combatre la pobresa energètica el 2020

Una xifra rècord per un any durament marcat per la pandèmia. Enguany, ja ha anunciat una nova convocatòria d'ajuts de pobresa energètica de fins a 200.000 euros de pressupost.

La crisi social de la pandèmia ha propiciat un increment de les famílies en situació de vulnerabilitat. El 2020, l'Ajuntament de Reus va rebre més d'un miler de sol•licituds per la convocatòria d'ajuts de pobresa energètica. D'aquestes, 924 van ser aprovades. Un 39% més que l'any anterior. Amb aquesta convocatòria i la resta d'ajuts que el consistori va concedir en aquesta línia, s'hi va arribar a destinar més de 400.000 euros.

Nova convocatòria per pal•liar la pobresa energètica

Enguany, el consistori posa en marxa una nova convocatòria que s'obrirà al maig i que, de moment, té previst utilitzar fins a un màxim de 200.000 euros de pressupost. Una convocatòria que manté els mateixos criteris de l'any anterior tot i que la data de finalització s'avança fins al 30 de setembre. La tramitació de sol•licitud es podrà fer tant de manera telemàtica com presencial. 

Propòsit del 2021: Arribar a més famílies

Des de la regidoria de Benestar Social posen en relleu la importància d'haver passat pel servei d'assessorament energètic abans de demanar l'ajut. També detallen que enguany amb l'objectiu que més famílies puguin accedir-hi, faran xerrades i trobades per donar a conéixer les convocatòries a través de les diferents associacions de veïns de la ciutat.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades