Back to top

Reus, Vila-seca, Salou i Constantí uneixen esforços per gestionar els serveis funeraris

Els batlles ho han anunciat aquest dijous amb l'objectiu, apunten, d'oferir un servei de qualitat i a un preu ajustat per la ciutadania en un mercat de lliure competència com és el funerari.

Diuen que la unió fa la força. I amb aquest objectiu, Reus, Vila-seca, Salou i Constantí, han anunciat la creació d'una nova empresa amb participació dels quatre municipis per gestionar conjuntament els serveis funeraris. Una nova societat supramunicipal que ja ha superat els estudis preliminars i que estaria oberta a la participació d'altres municipis en un futur pròxim. La finalitat és millorar l'eficiència del servei, ajustar els preus i oferir un tracte proper i professional a la ciutadania, amb una gestió 100% pública.  

A hores d'ara, Reus és l'únic dels 4 municipis que compta amb aquesta gestió directa: Salou té el servei funerari externalitzat i en pròrroga de contracte, Vila-seca acaba la seva concessió el pròxim mes de juny de 2023 i Constantí no disposa de servei funerari tot i que està a punt de licitar la construcció d'una sala de vetlles. 

Pel que fa a l'Ajuntament de Reus, la qüestió es debatrà al ple del pròxim 18 de novembre, i servirà per acordar transformar l'actual divisió de serveis funeraris de l'empresa Reus Serveis Municipals i que pugui formar part de la nova empresa mancomunada. Per ara, s'ha creat una comissió de treball amb tècnics i els regidors competents dels quatre ajuntaments com a components. 

Aquest és la primera experiència, consells comarcals a banda, en la que diversos municipis de l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona arriben a un acord per mancomunar serveis, en aquest cas, els serveis funeraris. Una unió que, apunten, servirà per abaratir costos, ser més sostenibles i aportar els equipaments existents en el benefici comú. 

Paraules clau:

Notícies relacionades