Back to top

Reus viu la Diada Nacional de Catalunya 2019

La puja no ha impedit que la Diada Nacional de Catalunya omplís Reus d'actes institucionals i reivindicatius. Durant el matí s'han dut a terme les tradicionals ofrenes a la plaça del Baluard. Al vespre s'espera la tradicional manifestació organitzada per l'Esquerra Independentista del Camp.
Ofrena floral a Reus

Tot i la pluja, finalment, la plaça del Baluard de Reus ha acollit, com ja és habitual durant la Diada Nacional de Catalunya, les tradicionals ofrenes florals per part de les entitats de la ciutat, així com de la majoria dels partits polítics.

No obstant això, i per a poder portar a terme els parlaments institucionals previs, tots els assistents s'han traslladat fins a les instal·lacions del Teatre Bartina, on l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, així com la vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, han fet ús de la paraula per denunciar que hi continuïn havent presos polítics i exiliats.

A continuació, s'ha donat pas a la lectura de la Glossa de la Diada, que enguany ha anat a càrrec de la doctora en Ciència Política i activista feminista, Tània Verge Mestre.

Finalment, i abans de realitzar l'ofrena floral a la plaça del Baluard, tots els assistents, acompanyats pel Cor Mestral i el Trio Zizigla, han interpretat el cant d'Els Segadors

Els Xiquets de Reus, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat i el Reus Deportiu han estat algunes de les entitats reusenques que han  participat en aquest acte, el qual no ha pogut comptar, finalment, i per culpa de la puja, del pilar dels Xiquets i del Ball d’Homenatge. 

ofrena floral

Pel que fa al panorama polític, el partit municipal de Ciutadans no ha fet acte de presència en aquest primer acte institucional, tal com assegurava la seva portaveu, Débora García, a principis de setmana, en considerar que la diada no és inclusiva.

Concentració unionista

Mentre que a la plaça del Baluard es demanava la independència, a la plaça del Prim una vintena d'unionistes es manifestaven per la unitat d'Espanya i per reivindicar que la Diada no és només independentista.

unionistes

 

Paraules clau:

Notícies relacionades