Back to top

Reus vol arribar a les 500 donacions de sang

La marató de sang tindrà lloc els dies 27 i 28 d'octubre a Cal Massó a Reus

Els propers 27 i 28 d'octubre, entre les 9.00 h i les 21.00 h, tindrà lloc a Cal Massó la marató de donació de sang de la ciutat de Reus. L'aparició de la covid ha suposat un canvi de paradigma en les donacions, ja que han passat de ser una acció espontània a una més planificada amb cita prèvia, el que ha fet que el nombre de donants hagi disminuït en l'últim any i les reserves del banc de sang siguin molt escasses.

Davant l'alta previsió de l'increment de la necessitat de transfusions de sang amb la represa de tractaments ajornats per la pandèmia, és més necessari que mai que les reserves del banc augmentin, ja que a Catalunya cada dia es necessiten al voltant de 1.000 transfusions.

L'objectiu d'aquesta marató és arribar a les 500 donacions de sang i 50 de plasma, una xifra molt lluny de les 1000 que s'aconseguien abans de la pandèmia. Però que encara no s'ha aconseguit en cap jornada de donació després de la Covid. 

Big Draw

A més a més, enguany des de la regidoria de cultura, s'ha aportat un reclam solidari pels donants, es tracta de l'activitat Big draw, un taller conceptual sobre la generositat que constarà en crear una obra sobre paper vegetal a partir de la visualització d'unes imatges i les emocions trobades al respecte. Les imatges han estat creades per les joves artistes Jana Recasens, Júlia Martori, Itziar Vázquez, Elia Torres, Montsant Joanpere i Pau Alsina de l'Illa del Safrà.

Els donants es poden inscriure a la pàgina web del banc de sang.

Paraules clau:

Notícies relacionades