Back to top

Reus vol combatre la pobresa farmacèutica

L’Ajuntament de Reus i el Banc Farmacèutic comencen una col·laboració per fer front, de manera conjunta, a la pobresa farmacèutica.

La pobresa s'ha vist incrementada amb la crisi de la Covid-19, és per això que el consistori i l'entitat col·laboren per primera vegada per facilitar medicaments a les persones malaltes en situació de vulnerabilitat. Així doncs, des de la regidoria de Benestar Social s'ha fet una aportació de 10.000 euros de la partida d'ajuts d'urgència social al Banc Farmacèutic per cobrir les necessitats de medicació de persones en ris d'exclusió de la ciutat.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, ha fet referència al fet que tot i que el sistema sanitari públic és molt generalista i universal i amb molta cobertura, sempre hi acaba havent una escletxa de medicaments que no queden coberts. 

fons farmacèutic montse vilella

Sis mesos de cobertura farmacèutica

D'altra banda, el Banc Farmacèutic proporciona sis mesos de cobertura farmacèutica a les persones beneficiàries a través del Fons Social de Medicaments. Un cop acabat aquest període, es tornarà a fer un estudi per saber si s'ha d'ampliar o ja ha quedat cobert.

Fins ara, a l'estat espanyol s'han beneficiat d'aquest projecte més de 6.000 persones i a Reus es preveu que, a partir d'aquest mes de setembre i fins a finals d'any, se'n puguin beneficiar una cinquantena.

Paraules clau:

Notícies relacionades