Back to top

Reus vol convertir-se en "ciutat amiga dels animals"

Tenir un gos implica un nivell de responsabilitat elevat i Reus vol incidir en els drets i deures de cuidar un animal a través d'una nova ordenança de tinença d'animals a la ciutat. L'actual, data del 1998. El nou document, s'emmiralla amb Barcelona i la llei de defensa animal de Catalunya.
Imatge de l'espai d'esbarjo de gossos al Mas Iglesias

Censar tots els gossos de Reus és un dels propòsits que té la nova ordenança de protecció, benestar i convivència amb animals domèstics i fauna urbana, que en aquests moments comença a caminar. Les entitats animalistes treballen conjuntament amb l'Ajuntament per tal d'actualitzar una normativa que a dia d'avui, consideren desfasada i que data de 1998. Per elaborar el nou text, es fixen amb el de Barcelona i la llei de defensa animal de Catalunya. Així ho assenyala Irene Águilas, presidenta de Gossos i Gent, qui demana que la nova normativa contempli aspectes relacionats amb les colònies de gats urbans i alhora, endureixi el càstig en casos de maltractament d'animals. D'altra banda, apunta a la prohibició de venda d'animals en mercats com una de les altres premisses a contemplar en aquest document. Les sancions per incivisme també tindran un paper destacat en aquesta normativa, tal com apunta Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus.

Pel que fa als propietaris, celebren la posada en marxa d'un cens ampli i actualitzat a la ciutat, però a la vegada, demanen que el consistori es posi les piles pel que fa a la informació que envolta els gossos. És el cas d'Álvaro Córdoba, qui demana que l'Ajuntament estigui al dia pel que fa a les races de gossos que hi ha a l'actualitat, o en Guillem Ruiz, qui demana que les sancions que s'imposin a partir d'aquesta normativa no ho facin de manera excessiva.

Està previst que la normativa vegi la llum aquest estiu, després de la celebració de les comissions en què hi tenen veu fins a cinc entitats animalistes de la capital del Baix Camp i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades