Back to top

Reus vol ser prova pilot d'una nova eina: l'APEU

Ajuntament i botiguers esperen que el Parlament enllesteixi els tràmits legislatius per implementar el primer APEU de Catalunya, les Àrees de Promoció Econòmica Urbana.
Apeu

Ajuntament i entitats comercials sumen esforços per convertir Reus en un dels impulsors de les noves Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs). Una eina de dinamització comercial que fa 50 anys que es treballa als països anglosaxons i per la qual el Parlament de Catalunya està enllestint un projecte de llei. Reus vol ser la primera ciutat on s'implementi aquesta nova eina.

Els APEUs són un projecte públic i privat que poden reclamar tant els consistoris com els botiguers d'una zona delimitada. Els comerciants paguen una quota obligatòria i els diners que es recullen es canalitzen a través d'un pla estratègic. Un document que ha d'incloure iniciatives per als propers 3 i 5 anys. 

Salvar el petit comerç

Tot plegat ha de ser una eina de dinamització per a un comerç que es veu cada dia més afectat per les noves tendències dels compradors i també per la crisi econòmica latent que no acaba de desaparèixer. Tot i que les xifres d'e-commerce a Catalunya representen encara menys d'un 10% i el 70% dels botiguers ho contempla com una oportunitat, el cert és que iniciatives com el Black Friday, segons els comerciants de Reus, només beneficien les grans superfícies i les franquícies de grans cadenes. 

Els representants de les entitats comercials de Reus veuen en els APEUs una manera d'impulsar l'esperit emprenedor i també d'obligar a tot el col·lectiu a remar en la mateixa direcció. 

Paraules clau:

Notícies relacionades