Back to top

Reus vol "ser refugi" en el Dia Mundial de les persones refugiades

L'associació 'Reus Refugi' ha encapçalat un acte que ha comptat amb actuacions musicals, lectures de textos i un manifest que demanava a les autoritats europees i estatals una millora en la situació de les persones refugiades i demandants d'asil.

Avui, diumenge 20 de juny, Reus ha commemorat el Dia Mundial de les persones refugiades amb un acte a la plaça Mercadal, organitzat per l'associació 'Reus Refugi'. Un bon grapat de reusencs i reusenques, al crit de "volem ser refugi", s'han reunit en una concentració dedicada a totes aquelles persones que es troben en una situació complicada en termes d'immigració. 

L'acte ha comptat amb diverses actuacions musicals, testimonis de persones demandants d'asil, lectures de poemes i, finalment, un manifest. En aquest, i entre altres coses, es demanava a les autoritats competents la derogació de la llei d'estrangeria i el desplegament d'una legislació basada en la garantia dels drets fonamentals: socials, civils i polítics de les persones. 

"Continuem sense ser refugi"

Concretament, enguany se celebra el 70è aniversari de l’aprovació de l’Estatut del Refugiat i, per aquesta raó, els membres de l'associació organitzadora han volgut denunciar que "continuem sense ser refugi".

La tasca social de 'Reus Refugi'

Des de 'Reus Refugi' acompanyen a les persones sol•licitants d'asil, refugiades i immigrades en situació irregular, ajudant-les a tenir una vida digna, però també conscienciant la població d'acollida de la realitat social.

Paraules clau:

Notícies relacionades