Back to top

Un reusenc guanya el Premi Decàlia de les Festes Decennals de Valls

​​​​​​​"Si això ha de durar", del reusenc Antoni Nomen, és el poemari guanyador del Premi Decàlia de les Festes Decennals de la Candela 2021+1

"Si això ha de durar", del reusenc Antoni Nomen, és el poemari guanyador del Premi Decàlia de les Festes Decennals de la Candela 2021+1. L’obra al·lega contra la insostenibilitat ambiental i contra la segregació estigmatitzadora, que la pandèmica Covid-19 ha mostrat en carn viva. S’endinsa, també, en els rituals d’una possible extinció.

Amb una primera part punyent, fa referència a l’actitud mostrada pels poders públics davant del problema i a l’agressivitat dels nacionalismes prepotents en contra d’altres pobles, sovint amb la indiferència còmplice dels dominats.

El títol de la segona part, “Medicamenta”, al·ludeix als pal·liatius amb què enfrontem la desaparició i al buit existencial amb què cal conviure. A través d’una mirada personal, l’autor plasma en aquests versos qüestions col·lectives en relació amb la fragilitat del nostre món, tan corrents que de vegades acaben passant desapercebudes.

Antoni Nomen

antoni nomen

Antoni Nomen (Reus, 1953) és llicenciat en física. Interessat en la didàctica de les ciències, ha exercit com a professor de secundària. A més, ha estudiat l’obra dels escriptors Miquel Escudero i Xavier Amorós, al qual ha dedicat el llibre "Xavier Amorós o el temps recuperat" (2017). Des de 2014 manté el blog literari "La pólvora del temps". Com a poeta va publicar "On gosi aturar-me" (2004), i amb el recull "Si això ha de durar" ha guanyat el premi decennal Decàlia en l’edició de 2021+1.

Paraules clau:

Notícies relacionades