Back to top

El reusenc Raúl Tabera, tercer del món de petanca

El jove visita el programa d'esports de la casa després de vèncer al conjunt amfitrió amb la Selecció Espanyola i guanyar el bronze a Cambodja.
Raúl Tabera en guanyar el bronze en el Mundial de Petanca de Cambodja

FOTOGRAFIA: Cedida

La família Tabera ha hagut d'esperar tres generacions per veure triomfar a un dels seus membres a la petanca. L'avi, jugador usual i campió de Catalunya, va iniciar al seu fill, i aquest, a la vegada, li va transmetre els coneixements al Raúl, que ja és tot un líder mundial del joc de boles.

El jove reusenc es va proclamar fa una setmana tercer del món en categoria juvenil d'aquesta disciplina amb la Selecció Espanyola a Cambodja i en aquest nou any esportiu, Tabera canvia de categoria i s'estrenarà en Sub-23. El seu principal objectiu és classificar-se per al Campionat Europeu de Petanca.

La petanca a Catalunya

Tabera milita a les files del Gran Vía Club Petanca de Barcelona i entrena entre tres i quatre hores al dia. Com ell, 1.000 joves més són federats en aquest esport, i en total a Catalunya són més de 10.000 els jugadors que practiquen la disciplina.

Jesús Pérez, vicepresident de la Federació Catalana de petanca: "Comencem a tenir patrocinadors del mateix entorn de la petanca i a poc a poc els mitjans ens donen ressò".

Així i tot, l'estat espanyol no és un dels països amb més adeptes, ja que França i els països asiàtics es posicionen com les màximes potències.

Recupera l'entrevista completa

canalreus a telegram